Επανεξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Χ. Θεοδωρόπουλος
Πολιτική

Επανεξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Χ. Θεοδωρόπουλος

Με την εκλογή νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2022. 

Μετά από πρόταση του Γ. Πατούλη επανεκλέχτηκε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία το μέλος της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική, Χ. Θεοδωρόπουλος. Στη θέση του αντιπροέδρου μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Θ. Σχινά εξελέγη μετά από πρόταση της παράταξης της Ρ. Δούρου Δύναμη Ζωής ο περιφερειακός σύμβουλος, Σ. Κοροβέσης. Στη θέση του γραμματέα παραμένει ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Γ. Σγουρού Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Σ. Αδαμόπουλος.

Την υποψηφιότητα όλων των μελών του νέου προεδρείου, υπερψήφισαν οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα η Νέα Αρχή για την Αττική, η Δύναμη Ζωής και η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής.

Για την εκλογή του προέδρου λευκό ψήφισε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής, με επικεφαλής τον Γ. Πρωτούλη, ενώ καταψήφισε η παράταξη Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος, με επικεφαλής τον κ. Τζήμερο,  η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γ. Δημητρίου και η περιφερειακή σύμβουλος Ε. Αβραμοπούλου. Απείχαν οι Παρατάξεις Ανυπόταχτη Αττική, με επικεφαλής την Μ. Τσίχλη, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, με επικεφαλής τη Δ. Κουτσούμπα. Υπερψήφισε η παράταξη  Ελληνική Αυγή. Υπερψήφισαν, επίσης, οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δ. Αγγελάκη, Αικ. Αδαμοπούλου, Μ. Αναγνωστόπουλος, Π. Ασημακόπουλος, Β. Γιαννακόπουλος, Σ. Σμέρος και Αθ. Βαθιώτης. Απείχαν ο Δ. Ανδρεάκος και Εμ. Αποστολόπουλος.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet