Ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τις δολιοφθορές στον αγωγό της Αίγινας επιρρίπτει η Δύναμη Ζωής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τις δολιοφθορές στον αγωγό της Αίγινας επιρρίπτει η Δύναμη Ζωής

Με καθυστέρηση 12 ημερών, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αντέδρασε στο μείζον θέμα της δολιοφθοράς του αγωγού της Αίγινας, αν και αυτή διαπιστώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες την Παρασκευή 31/01/2020, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Η διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να φροντίσει ώστε να αποκατασταθεί στο 100% η ποιοτική κατάσταση του αγωγού, όπως στο 100% της παραδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, τονίζει η παράταξη.

Παράλληλα, σημειώνει ότι με το έργο αυτό ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Αίγινας, διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους για πρόσβαση στο φυσικό αγαθό, το νερό, αλλά και για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης του πιο κοντινού νησιωτικού προορισμού στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει η παράταξη, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να φροντίσει για την καλύτερη δυνατή φύλαξη της περιοχής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να μην υπάρξει άλλη δολιοφθορά.

Επιπροσθέτως, τονίζει ότι είναι σημαντικό να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην πόντιση του αγωγού. «Πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Δύναμης Ζωής παρέδωσε στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ολοκληρωμένη την αδειοδότηση, με εξαίρεση μια υπογραφή -αυτή του κ. Σταϊκούρα– σχετικά με την πόντιση του αγωγού. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή διοίκηση όφειλε να ξεκινήσει την πόντιση την 1η Απριλίου 2020, που ολοκληρώνεται η περίοδος ψαρέματος με τράτες. Όμως η ημερομηνία αυτή έχει ήδη μετατεθεί για τον Ιούλιο, καθώς από τον Οκτώβριο ως σήμερα υπήρξε ουσιαστική απραξία στο έργο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Δύναμη Ζωής, για να καταλήξει στην ανακοίνωσή της:

«Η αρνητική αυτή εξέλιξη εγκυμονεί νέους κινδύνους για το κρίσιμο, όχι μόνο για ένα νησί αλλά για την εθνική οικονομία, αυτό έργο. Είναι δε προφανές ότι η περίεργη αυτή υπόθεση οφείλεται αποκλειστικά στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet