Με την Αλβανίδα πρέσβειρα Luela Hajdaraga συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης
Πολιτική

Με την Αλβανίδα πρέσβειρα Luela Hajdaraga συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Τη νέα πρέσβειρα της Αλβανίας, Luela Hajdaraga, υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. «Η κ. Hajdaraga ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα, τόσο ως περιφερειάρχης, όσο και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, βοηθώντας πολίτες της Αλβανίας σε ζητήματα υγείας, καθώς και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, για να προσθέσει:

«Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη δέουσα προσοχή που δίνει στα θέματα που αφορούν στην αλβανική κοινότητα που διαμένει στην Περιφέρεια Αττικής και εξέφρασε τη διάθεση να συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια Αττικής σε μια σειρά από δράσεις».

Ο περιφερειάρχης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την πρέσβειρα για την επίσκεψη και χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική τη  συνάντηση καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα και η Αλβανία μπορούν να συνεργαστούν στενά σε τομείς όπως η ανάπτυξη, το εμπόριο, τον πολιτισμό και την αλβανική κοινότητα στην Αττική.

«Διαχρονικά δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που απασχολούν την γείτονα και φίλη χώρα Αλβανία. Όπως πράξαμε στο παρελθόν σε έκτακτες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και προσφοράς, όποτε υπήρξε ανάγκη, το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναπτύσσουμε αφορούν και στην αλβανική κοινότητα, η οποία είναι η πολυπληθέστερη στην Αττική. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα επεκταθεί και σε επίπεδο διοργάνωσης κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας. Μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες, μπορούμε να στοχεύσουμε στην ανταλλαγή θέσεων και απόψεων σε σειρά από θέματα που απασχολούν τις χώρες μας και αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Αντίστοιχα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στηρίζουμε διαχρονικά τις προσπάθειες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Ο κ. Πατούλης και η κ. Luela Hajdaraga συμφώνησαν να υπάρξει και νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο και πλαίσιο συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet