Νίκος Χαρδαλιάς: Η ομογένεια ο πιο άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της Γης
Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ομογένεια ο πιο άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της Γης

Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, αλλά και με σημαντικούς tour operators που δραστηριοποιούνται στο Τορόντο είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται στην οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Collision Tech Conference 2024.

«Η ομογένεια αποτελεί τον πιο άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της γης. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, εδώ όπου χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς στην πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Μπέτυ Σκουτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στον μητροπολιτικό σχεδιασμό για να καταστεί η Αττική μια πρότυπη Περιφέρεια, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία στην ολιστική προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Αττικής ως το πιο βασικό στρατηγικό πλεονέκτημά της. «Σε αυτή μας την προσπάθεια, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της διασποράς –που κρατούν ζωντανούς τους δεσμούς με τη μητέρα πατρίδα, τη γλώσσα μας και τις παραδόσεις μας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της διασποράς που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα μας, αποτελούν τον πιο πολύτιμο σύμμαχό μας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και πρόσθεσε: «Το κύρος και ο δυναμισμός της ομογένειας είναι το θεμέλιο για να χτίσουμε τις γέφυρες που θα ενώσουν την Αττική με τον κόσμο. Μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά μας ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα μας. Νιώθουμε κοντά σας, είμαστε κοντά σας, για να στηρίξουμε την κοινότητα με κάθε δυνατό τρόπο».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γιώργος Μανίκης, η γενική διευθύντρια Γεωργία Παπασπύρου και ο πρόεδρος των Εκκλησιών της Ελληνικής Κοινότητας Νικηφόρος Λαμπίρης.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ελληνικής κοινότητας, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Γιάννη Κακογιάννη, διευθύνοντα σύμβουλο της Greek Escape, μιας από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες στο Τορόντο, με τον οποίο συζήτησε τους τρόπους προσέγγισης του τουριστικού κοινού του Καναδά.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Collision Tech Conference του Τορόντο, μαζί με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece. Στο περίπτερο της Αττικής συμμετέχουν νεοφυείς επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διασύνδεσή τους με τη διεθνή αγορά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet