Ν. Πέππας: Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής είναι νόμιμες και ηθικές
Πολιτική

Ν. Πέππας: Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής είναι νόμιμες και ηθικές

Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης σε ιστοσελίδες «με συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα», όπως αναφέρει, όπου γίνεται αναφορά σε πρόθεση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της υπηρεσίας Λαϊκών Αγορών, στο οποίο φαίνεται ότι έχει συμφέροντα περιφερειακή σύμβουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Πέππας, σημειώνει:

Α. Όλες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που έχουν ληφθεί από τη σημερινή διοίκηση είναι και νόμιμες,  αλλά και ηθικές, ώστε κανείς να μην μπορεί να τις αμφισβητήσει. Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εξυπηρετεί μόνον το συμφέρον των πολιτών και δεν κάνει «χατήρια» σε κανέναν.

Β. Δεν τίθεται ζήτημα μίσθωσης του συγκεκριμένου ακινήτου που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αφού η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής καταλληλότητας, που ελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου, είναι αρνητική. Στην ίδια εισήγηση περιγράφεται δε σαφέστατα ότι η πρόταση για το εν λόγω ακίνητο δεν ήταν εις γνώση της Οικονομικής Επιτροπής. Αποτέλεσε μία πρωτοβουλία της εταιρείας, που προφανώς δεν έλαβε υπόψη της ή αγνόησε τους δεοντολογικούς κανόνες λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα και τους μηχανισμούς ελέγχων για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Γ. Τιμώντας την προσωπική μου πολιτική και κοινωνική διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις ξεκάθαρες οδηγίες του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, δεν θα επιτρέψω η Οικονομική Επιτροπή να λειτουργήσει ως μηχανισμός εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet