Ομόφωνα υιοθέτησε το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής ψήφισμα της Δύναμης Ζωής για την προστασία του Θεάτρου Βράχων
Πολιτική

Ομόφωνα υιοθέτησε το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής ψήφισμα της Δύναμης Ζωής για την προστασία του Θεάτρου Βράχων

Ομόφωνα υιοθετήθηκε χθες (28/4) από το Περιφερειακό Συμβούλιο το ψήφισμα της Δύναμης Ζωής για τη στήριξη  του αιτήματος των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις στο Θέατρο Βράχων πνεύμονας αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού δημόσιες στις πόλεις τους, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του συνδυασμού, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, περιφερειακή σύμβουλο Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Δύναμη Ζωής αναφέρει:

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία κατοχυρώνει τον χώρο του Θεάτρου Βράχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους, τους πολίτες και τους χρήστες των χώρων, μετά από δεκαετίες λειτουργίας σε όφελος όλων.

Ένας χώρος με δύο υπέροχα θέατρα το «Μελίνα Μερκούρη» και το «Άννα Συνοδινού», με ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ, ένας χώρος που διεκδικήθηκε μαχητικά από τον λαό των Δήμων την δεκαετία του ’80 για να γίνουν γήπεδα. Αυτά έως σήμερα φιλοξενούν ομάδες παιδιών, εφήβων, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, προπονήσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας, τα Παμβυρώνεια, αγώνες όλων των σχολείων, θεσμούς δεκαετιών.

Στο κείμενο εκφράζεται η έντονη ανησυχία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δικαστική εξέλιξη, καθώς και η απόφασή του να τεθεί στο πλευρό των δύο Δήμων και του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου ο χώρος να συνεχίσει να είναι δημόσιος, ένας υπερτοπικός πνεύμονας πρασίνου, αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο, υπόδειγμα ελεύθερου χώρου αναγκαίου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet