Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας στο επίκεντρο ταξιδιού του Γ. Πατούλη στην Κίνα
Πολιτική

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας στο επίκεντρο ταξιδιού του Γ. Πατούλη στην Κίνα

Η αξιοποίηση πρακτικών της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στον τομέα του τουρισμού υγείας και ευεξίας, η διασύνδεση των πανεπιστημιακών και νοσοκομειακών ιδρυμάτων Ελλάδας και Κίνας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οι ευρείες συνέργειες σε θέματα όπως η τεχνητή γονιμοποίηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με Κινέζους αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στη Hefei, πρωτεύουσα της επαρχίας Anhui.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της πόλης, μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής μονάδας στον κόσμο με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Τον κ. Πατούλη συνόδευσαν στην επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ Κωνταντίνος Πάντος και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Αντώνης Πολυδώρου.

Σε ειδική τελετή για την αναγόρευση του κ. Πατούλη σε επίτιμο μέλος του ιατρικού συλλόγου της πόλης, o περιφερειάρχης: «Η Anhui είναι η πατρίδα της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής. Στην Αττική άνθισε το ιπποκρατικό πνεύμα, που καθόρισε την πορεία της δυτικής ιατρικής μέχρι σήμερα. Η μακραίωνη παράδοση των δύο περιφερειών μας είναι ένα πεδίο γόνιμων συνεργασιών προς όφελος όλης της ανθρωπότητας. Μετά την πανδημική κρίση, η ανθρωπότητα αναζητά λύσεις που θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και την ευζωία των πολιτών. Η σύζευξη της παραδοσιακής με τη σύγχρονη ιατρική, προσφέρει νέες προοπτικές στην έρευνα και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας, ώστε να γίνει πιο εύκολη και αποδοτική η συνεργασία με το επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό της Anhui – μια πρωτοβουλία που μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημόσια υγεία και να δημιουργήσει νέους επιχειρηματικούς και ερευνητικούς ορίζοντες».

Σε μια συμβολική κίνηση, τοποθετήθηκε στον χώρο της ιατρικής σχολής η προτομή του Ιπποκράτη, ενώ στην ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρθηκε ως αναμνηστικό δώρο το άγαλμα του πατέρα της κινεζικής ιατρικής Hua Tuo.

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την κλινική παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Anhui, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τη διοίκηση του ιδρύματος στους χώρους παρασκευής φαρμακευτικών  σκευασμάτων από φυτικά υλικά που παράγονται στην περιοχή και τα ιατρεία παροχής υπηρεσιών ευεξίας και αποκατάστασης με παραδοσιακές χειροπρακτικές μεθόδους. Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε επίσης το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε για τις νέες μεθόδους που εφαρμόζονται από το ιατρικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και για την επικείμενη λειτουργία μονάδας εξωσωματικής γονιμοποίησης που θα εγκαινιαστεί εκεί σύντομα.

«Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας αποτελεί ένα από τα βασικότερα αναπτυξιακά στοιχήματα της Περιφέρειας Αττικής», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την επίσκεψη ο κ. Πατούλης. «Δεν πρέπει να παραβλέπουμε επίσης, ότι η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο ευέλικτα θεσμικά πλαίσια και τις πλέον σύγχρονες υποδομές για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας με την κινεζική αγορά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας. Η Αττική είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να εξυπηρετήσει με απόλυτη επάρκεια τους φίλους κατοίκους της Anhui, αλλά και όλης της Κίνας, που θα θελήσουν να έρθουν στη χώρα μας γι’ αυτούς τους λόγους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet