Πανό για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πανό για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και σε ένδειξη ελάχιστης τιμής στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, αναρτήθηκε πανό σήμερα το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου 2020 στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17).

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Η 19η Μαΐου 1919 αποτελεί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αποτελεί μια ημέρα θλίψης και περισυλλογής.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, καθώς 353.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν από τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους Νεότουρκους.

Ο τουρκικός εθνικισμός της οθωμανικής αυτοκρατορίας οδήγησε στη φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό και την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες. Αυτά τα χώματα ποτίστηκαν με αίμα αθώων Ελλήνων. Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται.

Η ανάρτηση του πανό στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη τιμής στους Ποντίους μας. Καταθέτουμε τον σεβασμό μας στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων και δίνουμε υπόσχεση να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μας συνείδησης.

Αποτίουμε φόρο τιμής για τα θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας που στόχο της είχε τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου. Αποτελεί ελάχιστο χρέος μας απέναντι σε όλα τα αθώα θύματα να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet