Περιφέρεια Αττικής: Η σημερινή διοίκηση εγγυάται την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Η σημερινή διοίκηση εγγυάται την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

«H σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εγγυάται την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου» απαντά το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γιάννη Σγουρού αναφορικά με την εξέλιξη της επένδυσης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει:

Η διοίκηση Πατούλη έχει τονίσει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της τη δέσμευσή της να παραδώσει στους πολίτες της Αττικής το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του έργου κι αναφέραμε όλα τα προβλήματα που έκαναν δύσκολη την προσπάθειά μας. Προβλήματα όπως η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, οι ανεπαρκείς μελέτες, οι καθυστερήσεις που προκάλεσε η πανδημία, τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του αναδόχου κ.λπ.

Στα προβλήματα αυτά η σημερινή διοίκηση βρήκε λύσεις, δουλεύοντας συστηματικά μαζί με τα στελέχη των υπηρεσιών μας, και όχι βγάζοντας ανακοινώσεις διαμαρτυρίας αλλά όχι ουσίας, όπως κάνει σήμερα αλλά και με κάθε ευκαιρία, ο κ. Σγουρός. 

Στις ανεύθυνες αυτές ανακοινώσεις απαντάμε ξεκάθαρα ότι: 

α) Η Α’ Φάση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων. Θυμίζουμε πως όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας είχε ολοκληρωθεί μόλις το 30% της Α’ Φάσης του έργου. 

β) Όσον αφορά τη Β’ Φάση, μετά από δικές μας  προσπάθειες εξασφαλίσαμε 200 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση των Β’ και Γ’ Φάσεων του έργου ως τις αρχές φθινοπώρου. 

γ) Σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, θα δημιουργήσουμε τον Φορέα Διαχείρισης που θα εγγυηθεί ότι το έργο όταν θα ολοκληρωθεί δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του, όπως έγινε με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Να μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Σγουρός για την υλοποίηση του έργου. Εγγυάται η διοίκηση Πατούλη γι’ αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet