Περιφέρεια Αττικής: Σεβόμαστε απόλυτα το δημόσιο χρήμα – Απάντηση στον Γ. Σγουρό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Σεβόμαστε απόλυτα το δημόσιο χρήμα – Απάντηση στον Γ. Σγουρό

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σέβεται απόλυτα το δημόσιο χρήμα και τηρεί με ακρίβεια, όπως έχει υποχρέωση, τα οριζόμενα στον νόμο» αναφέρει το γραφείο Τύπου του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, χαρακτηρίζοντας ως «εσφαλμένες και ατυχέστατες» τις αναφορές του κ. Σγουρού «περί, δήθεν, προσπάθειας διασπάθισης δημοσίου χρήματος».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι:

«1. Συγγενείς των τραγικών θυμάτων, τραυματισθέντες συμπολίτες μας και ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων που καταστράφηκαν, προσέφυγαν και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, τόσο για την τιμωρία των ενόχων όσο και για τη διεκδίκηση αποζημιώσεών τους. Όσο αφορά στις αποζημιώσεις, οι συμπολίτες μας με αγωγές τους, ζητούν να αποφασίσει το Δικαστήριο την καταβολή τους:

α) από το Ελληνικό Δημόσιο,

β) από την Περιφέρεια Αττικής και

γ) από τον οικείο Δήμο.

»Η Περιφέρεια Αττικής δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει, καμία δικαστική αντιπαράθεση με τους συμπολίτες μας. Όμως, έχει κλητευθεί και θα κλητεύεται από το Δικαστήριο να προσκομίσει διοικητικό φάκελο με όλα τα σχετικά στοιχεία, με αναλυτική έκθεση των απόψεών της και να παραστεί κατά την εκδίκαση κάθε αγωγής.

»Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια Αττικής έχει νομική και ηθική υποχρέωση να συμμορφωθεί με την κλήση του Δικαστηρίου και τα οριζόμενα στον νόμο και να διευκολύνει το Δικαστήριο στην έκδοση ορθής και δίκαιης απόφασης.

»Πρόσφατα πληροφορήθηκε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ότι, αν και κλητεύθηκε από το Δικαστήριο επί αγωγής συμπολιτών μας για αποζημίωσή τους από τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας στη Δυτική Αττική, την 15.11.2018, δεν απέστειλε δικαστικό φάκελο με τις απόψεις της και το παράνομο αυτό φαινόμενο δεν πρέπει να επαναληφθεί.

2. Η Οικονομική Επιτροπή, μετά από εισήγηση των Αυτοτελών Νομικών Τμημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, ανέθεσε νόμιμα και με ομόφωνη απόφασή της, τον δικαστικό χειρισμό των αγωγών αυτών που έχουν ασκηθεί σε δικηγόρο – μέλος και νόμιμο εκπρόσωπο δικηγορικής εταιρείας, αφού έλαβε υπόψη της ότι ο δικηγόρος αυτός:

α. Έχει άριστη γνώση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και της Δημόσιας Διοίκησης και έχει χειρισθεί επιτυχώς και χειρίζεται αστικές και διοικητικές υποθέσεις ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς και αστικές, διοικητικές και ποινικές υποθέσεις, μελών Διοίκησης και ΣτελεχώνΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων και

β. έχει χειρισθεί επιτυχώς και χειρίζεται, αστικές και διοικητικές υποθέσεις φορέων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και αστικές και ποινικές υποθέσεις, μελών Διοίκησης Φορέων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και μεγάλων εταιρειών.

3. Η συζήτηση μίας αγωγής έχει ήδη ορισθεί, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, για τις 14.10.2020 και το Δικαστήριο, σύμφωνα με τον νόμο, εζήτησε την αποστολή του σχετικού διοικητικού φακέλου, με αναλυτική έκθεση των απόψεων της Περιφέρειας Αττικής, ενέργεια η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 14.9.2020.

»Είναι δε αναγκαία η ουσιαστική και αποτελεσματική συνδρομή του άνω δικηγόρου στην κατάρτιση των απόψεων της Περιφέρειας Αττικής και στον σχηματισμό του διοικητικού φακέλου που θα αποσταλούν στο Δικαστήριο, για κάθε μια αγωγή και αυτό επειδή τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασαν την αδυναμία τους, λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων αυτών.

»Για τον λόγο αυτό και επειδή τον μήνα Αύγουστο οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι περιορισμένες, το θέμα εισήχθη για συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης στις 4.8.2020.

4. Όσο αφορά στην αμοιβή της δικηγορικής εταιρείας για τον δικαστικό χειρισμό των αγωγών αυτών, η πρότασή της περιορίσθηκε στην οριζόμενη στον Κώδικα Δικηγόρων.

»Συνιστούμε στον κ. Σγουρό να αποφεύγει προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων, με αναφορές και αιτιάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet