Περιφέρεια Αττικής:  Όποιος βιάζεται σκοντάφτει κ. Σγουρέ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει κ. Σγουρέ

«Ο κ. Σγουρός για μια ακόμη φορά υπέπεσε σε μια μεγαλειώδη πολιτική γκάφα, αλλά και σε ένα ακόμη θεσμικό ατόπημα» αναφέρει η περιφερειακή αρχή για την ανακοίνωση του πρώην περιφερειάρχη σχετικώς με τις εκλογές των εργαζομένων.

«Η γκάφα είναι ότι βιάστηκε καταρχήν να εκδώσει ανακοίνωση, κατηγορώντας τη διοίκηση Πατούλη ότι δήθεν αρνείται να συγκαλέσει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φοβούμενη τον δημοκρατικό διάλογο, ενώ στο γραφείο του είχε ήδη φτάσει η πρόσκληση για τη σύγκληση. Προφανώς δεν έχει ακούσει τη σοφή λαϊκή παροιμία που λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Κι ο κ. Σγουρός για μια ακόμη φορά σκόνταψε» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθενται τα εξής:

«Πάνω μάλιστα στη βιασύνη του να ασκήσει για μια ακόμη φορά αδιέξοδη αντιπολίτευση, υπέπεσε και σε ένα σοβαρό θεσμικό ατόπημα, αφού ζητά από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να παρανομήσει και να μην εφαρμόσει όσα ορίζει σχετική ΚΥΑ, η οποία ρητώς απαγορεύει τη διά ζώσης διενέργεια εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, σε περίπτωση που οι εκλογείς υπερβαίνουν τους εκατόν πενήντα. 

»Ζητά δηλαδή να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να μαζευτούν από 2.000 υπάλληλοι της Περιφέρειας στις υγειονομικές συνθήκες που ισχύουν σήμερα, για να εκλέξουν διά ζώσης τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων.

»Πραγματικά αναρωτιόμαστε, πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο κ. Σγουρός για ένα δύο λεπτά δημοσιότητας; Πόσος ακόμη λαϊκισμός χωρά στη συμπεριφορά του; Πώς τολμά να ζητά να μην εφαρμόσουμε τον νόμο; Αυτή τη δημοκρατία υπηρετεί, της πολιτικής ανυπακοής; Δεν τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των εργαζομένων; Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν εγγυάται την ελεύθερη και ανόθευτη έκφραση της άποψης των εργαζομένων; Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που διεξάγονται στις συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης; 

Ας αφήσει ο κ. Σγουρός τους εργαζόμενους να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα τους εκπροσωπούν στα υπηρεσιακά συμβούλια και μην τους υποτιμά άλλο. Είναι ώριμοι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους και δεν χρειάζονται ούτε καθοδήγηση, ούτε κομματικό “πατερούλη”. Μόνο σεβασμό». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet