Ρ. Δούρου: Βιώνουμε ένα «μπλακ-άουτ» ενημέρωσης, που απειλεί την ίδια τη Δημοκρατία
Πολιτική

Ρ. Δούρου: Βιώνουμε ένα «μπλακ-άουτ» ενημέρωσης, που απειλεί την ίδια τη Δημοκρατία

Στην ανάγκη για μια «σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με ρίζες στην προοδευτική παράδοση και τους αγώνες του λαού μας και με ορίζοντα τον δημοκρατικό σοσιαλισμό της αριστεράς και της οικολογίας» αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, κατά την ανοικτή Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο, όπου μετείχε με τον βουλευτή Γιάννη Ραγκούση. «Σήμερα ο τόπος χρειάζεται ένα πλατύ μέτωπο για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα, για τον Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, με ρεαλισμό, αξιόπιστες προτάσεις, εφικτό προγραμματικό λόγο, με διαφανείς, ανοικτές, συμμετοχικές διαδικασίες, μέσα από την ποσοτική και ποιοτική μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Δύναμη Ζωής.

«Ένα δύσκολο στοίχημα που ή θα το κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα το χάσει ο τόπος», συνέχισε η Ρ. Δούρου, συμπληρώνοντας: «Και «ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά κτίζοντας μαζί εκείνη την προοδευτική πολιτική που θα απαντά στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στο προσφυγικό -μεταναστευτικό φαινόμενο, στην κλιματική κρίση, στην αξιοποίηση των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών για μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση».

Η Ρένα Δούρου άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι από τον περασμένο Ιούλιο έχουμε την «παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος που οδήγησε τον τόπο σε χρεοκοπία και που σήμερα εφαρμόζει τις ίδιες φαύλες, αυταρχικές, αντικοινωνικές, αντι-εργατικές πολιτικές, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, σε βάρος της κοινωνίας». «Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολιτικών που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω, σε εποχές “νόμου και τάξης”, ελέγχου των φρονημάτων, αστυνομοκρατίας», τόνισε η ίδια, παρατηρώντας ότι «αν κάτι διακρίνει τη σημερινή κυβέρνηση, αυτό είναι το μένος της κατά των νέων ανθρώπων».

Το «πολύτιμο κεφάλαιο» της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «κατασπαταλά σήμερα η Ν.Δ. με δωράκια σε ημετέρους, με διατήρηση όλων των σκελετών του χθες, με ένα επιτελικό κράτος – λερναία ύδρα, με μια κυβέρνηση αρίστων που μπερδεύουν τον αγώνα κατά των Γερμανών ναζί με εκστρατεία εθελοντισμού, που σιχαίνονται κάθε τι δημόσιο, τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία, και επιχειρούν να το αποδομήσουν προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων», υπογράμμισε η Ρ. Δούρου. Σήμερα, συνέχισε η ίδια, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «μπλακ άουτ ενημέρωσης», ένα «φαινόμενο πλήρους συγκάλυψης της πραγματικότητας που δεν αφορά ένα κόμμα αλλά απειλεί την ίδια τη Δημοκρατία».

Τέλος, η ίδια υπογράμμισε ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία «μέσα από συναντήσεις σαν τη σημερινή, μέσα από το επερχόμενο, καταστατικό συνέδριο – τομή, χωρίς παράκεντρα, χωρίς ψευτοδιλήμματα, χωρίς ψεύτικα ιδεολογικά χαρακώματα, χωρίς πιστοποιητικά κοινωνικών ή πολιτικών φρονημάτων, χωρίς αποκλεισμούς». Καθώς και μέσα από διαδικασίες «αυτο-οργάνωσης που ακριβώς υπηρετεί η πλατφόρμα i-syriza» για «να γίνει η ιδιότητα του μέλους εργαλείο στα χέρια όλων των προοδευτικών πολιτών για τη πλατιά, δημοκρατική παράταξη που χρειάζεται ο τόπος». «Για τη συνδιαμόρφωση της προοδευτικής και ρεαλιστικής απάντησης στην κοινωνικά αυταρχική, οικονομικά επικίνδυνη, πολιτικά ανεύθυνη διακυβέρνηση της Ν.Δ.» κατέληξε η κ. Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet