Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Τη σημασία της συνδρομής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στον πρόεδρο του ΝΣΚ Κωνσταντίνο Χαλκιά, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία του Νομικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Σελίμης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόταση του κ. Πατούλη να εξεταστεί η δρομολόγηση νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας γραφείου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην Περιφέρεια. «Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και η νομική κατοχύρωση στη λειτουργία μας», ανέφερε ο περιφερειάρχης και επισήμανε ότι η συνεργασία με έναν θεσμό υψηλού κύρους, όπως είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εκτός από το ότι θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διοίκηση της Περιφέρειας, στέλνει ταυτόχρονα και ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία ότι δίνεται έμφαση στην καλύτερη θωράκιση της Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο κ. Χαλκιάς αντιμετώπισε πολύ θετικά την πρόταση του κ. Πατούλη και επισήμανε ότι είναι δεδομένη η βούλησή του να συμβάλλει εποικοδομητικά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο έργο της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη να διοργανωθεί μία κοινή ημερίδα μεταξύ της Πειρφέρειας και του ΝΣΚ, με τη συμμετοχή των νομικών υπηρεσιών και των 66 Δήμων της Αττικής, με στόχο την επεξεργασία προτάσεων που θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά στις διοικήσεις των ΟΤΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να εξεταστεί η έκδοση ενός εγχειριδίου με τη στήριξη της Περιφέρειας, το οποίο θα λειτουργήσει ως «οδηγός» για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος έχει σημαντική διεθνή εμπειρία σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα, συμφωνήσαμε στη χρησιμότητα να δρομολογηθεί μία γόνιμη συνεργασία μεταξύ μας η οποία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και καθοδηγητικά στο έργο μας. Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς του πολίτες και σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε στο πλευρό μας σημαντικούς φορείς όπως είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Κ. Χαλκιάς,
και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet