Συναντήσεις με τις διοικήσεις των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Γαλατσίου είχε ο Γ. Κουμουτσάκος
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Συναντήσεις με τις διοικήσεις των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Γαλατσίου είχε ο Γ. Κουμουτσάκος

Ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο δημαρχείο Φιλοθέης-Ψυχικού όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γαλάνη.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημερώθηκε από τον κ. Γαλάνη για τα θέματα της περιοχής, καθώς και τους στόχους της δημοτικής αρχής, που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για το έργο κατασκευής του σταθμού μετρό Φιλοθέης-Ψυχικού στο πλαίσιο της Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου-Γουδή), που θα βελτιώσει σημαντικά τη διασύνδεση της πόλης.

Ο κ. Γαλάνης αναφέρθηκε στο έργο ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας, στην ανακατασκευή της παιδικής χαράς Πικιώνη και της παιδικής χαράς Μακεδονίας, καθώς και στην αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Ψυχικού.

Τέλος, ο κ. Γαλάνης ενημέρωσε τον κ. Κουμουτσάκο για την έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου Φιλοθέης-Ψυχικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αντιπλημμυρικής μελέτης του Ποδονίφτη, ένα απαραίτητο έργο που θα πρέπει να προχωρήσει.

Ο κ. Κουμουτσάκος, άκουσε με προσοχή τις θέσεις του δημάρχου και δεσμεύτηκε ότι θα συνεισφέρει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στον διαρκή αγώνα της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι κ. Μήνα Μεταξίδου-Μελισσουργού, και ο κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουμουτσάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο δημαρχείο Γαλατσίου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Μαρκόπουλο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για τα έργα που θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως η Γραμμή 4 του μετρό (Άλσος Βεΐκου-Γουδή), η κατασκευή χώρου στάθμευσης, καθώς και η δημιουργία κοινόχρηστου χώρου-κεντρικής πλατείας μεταξύ των οδών Ιπποκράτους, Αγ. Γλυκερίας και Λεωφ. Γαλατσίου, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του βουλευτή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο όραμα της δημοτικής αρχής, που είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Βεΐκου, ένα έργο υπολογιζόμενου κόστους 130 εκατομμυρίων ευρώ, που εάν υλοποιηθεί θα αλλάξει ριζικά τον χαρακτήρα όχι μόνο του Δήμου Γαλατσίου, αλλά και της πρωτεύουσας, καθώς θα προσθέσει κοινόχρηστους χώρους πρασίνου χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα συμβάλει στην αναγέννηση της τοπικής αγοράς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κουμουτσάκος, άκουσε με προσοχή τις θέσεις της δημοτικής αρχής και δεσμεύτηκε ότι θα συνεισφέρει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στον διαρκή αγώνα του Δήμου Γαλατσίου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι κ. Αγγελική Μαρία Ζήκου και κ. Βασίλειος Δερεδίνης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου, Άγγελος Δημοσθένους, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κορρές και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet