Την Περιφέρεια Αττικής επισκέφθηκε η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Την Περιφέρεια Αττικής επισκέφθηκε η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα

Οι δυνατότητες διεύρυνσης και ενίσχυσης της συνεργασίας της Κίνας με τη μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής σε τομείς όπως η ιατρική, ο τουρισμός, το επιχειρείν και ο πολιτισμός απασχόλησαν τη χθεσινή (7/8) συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με την πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία. Επιπλέον συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της κινεζικής πρεσβείας και συνεργάτες του περιφερειάρχη. Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε στην Περιφέρεια Αττικής την πρέσβη της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών είναι διαχρονικά ισχυρές και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης που κυριαρχούν στους δεσμούς των δύο λαών.

Από την πλευρά της, η κ. Zhang Qiyue ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ισχυροποίηση των δεσμών των δύο χωρών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση ανάπτυξης πρωτοβουλιών συνεργασίας σε θέματα όπως είναι το επιχειρείν, ο πολιτισμός και η ιατρική.

Μεταξύ άλλων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στο Λιμάνι του Πειραιά και στην ανάπτυξη συνεργασίας με επίκεντρο την κινεζική ιατρική. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διεύρυνση της συνεργασίας με την επαρχία Sichuan της Κίνας, για την οποία συμφώνησαν να υπάρξει μια προπαρασκευαστική προετοιμασία με στόχο, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω πανδημίας, να υπάρξει και μια επίσκεψη.

Κατά τη συζήτηση ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι, τόσο με την ιδιότητά του ως περιφερειάρχης και πρόεδρος της Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, όσο και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θα εργαστεί προκειμένου να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι και συνεργασίες. Μεταξύ άλλων εστίασε στις δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό Υγείας με στόχο να ενωθούν η παραδοσιακή κινεζική ιατρική με την Ιπποκράτειο Θεώρηση. «Στόχος μας είναι ως Περιφέρεια να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία, το καλό κλίμα και να δημιουργήσουμε δομές φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας, προκειμένου να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών αυτής της ηλικιακής ομάδας» υπογράμμισε.

Παράλληλα ενημέρωσε την πρέσβη ότι από τα τέλη του 2019 λειτουργεί στην Αττική πολυϊατρείο σύγχρονης δυτικής ιατρικής και παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής.

Και ο περιφερειάρχης κατέληξε στις δηλώσεις του:

«Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά για την ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα, σε αναπτυξιακά και ιατρικά θέματα, καθώς και στο πλαίσιο την ανάπτυξης του τουρισμού υγείας και ευεξίας. Επενδύουμε στον τουρισμό υγείας και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας, της ιατρικής και της ευζωίας. Ελλάδα και Κίνα παραδοσιακά έχουν πολύ καλές σχέσεις σε οικονομικό, πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο, οι οποίες έχουν αντέξει στον χρόνο και έχουν αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά και δημιουργικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet