Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τους ανθρώπους του Πολιτισμού
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τους ανθρώπους του Πολιτισμού

Το «Σπίτι του Ηθοποιού» στα Κάτω Πατήσια επισκέφθηκε την Πέμπτη 21/5 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους Μ. Βιδάλη και Χ. Ρώμα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η πρόεδρος του Ιδρύματος, Α. Φόνσου, η οποία τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του, αλλά και στο υπό κατασκευή νέο κτήριο της δομής, όπου προς το παρόν οι εργασίες έχουν «παγώσει» λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Η κ. Φόνσου υπογράμμισε τη σημασία ολοκλήρωσης του κτηρίου στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον κοιτώνων, αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης διατύπωσε τη βούλησή του να ξεπεραστούν άμεσα οι γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και να προχωρήσει η αποπεράτωση του έργου, μέσω των κονδυλίων που έχουν ενταχθεί και δεσμευθεί στο ΠΕΕΠ Αττικής, ύψους 650.000 ευρώ περίπου.

«Η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων της τέχνης στηρίζοντας το έργο φορέων που αποδεδειγμένα προσφέρουν έργο ζωής σε καλλιτέχνες που χρήζουν αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα (21/5) εδώ στο φιλόξενο “Σπίτι του Ηθοποιού”, το οποίο είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η Άννα Φόνσου. Ως Περιφέρεια που έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε την τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι και να μην ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της κ. Φόνσου για να δούμε από κοινού πώς θα διασφαλιστεί η διαχρονικότητα και η βέλτιστη λειτουργία της σημαντικής αυτής δομής, αλλά και πως θα συμβάλλουμε στο όραμά της. Στόχος μας είναι μέσα από μία δημιουργική συμπόρευση να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε».

Από την πλευρά της η κ. Φόνσου σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον pεριφερειάρχη για την επίσκεψή του στο “Σπίτι του Ηθοποιού”. Ελπίζω και εύχομαι πραγματικά κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτηρίου το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για όλους τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet