Εκσυγχρονίζονται οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών έως το τέλος του 2020
Πολιτισμός

Εκσυγχρονίζονται οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών έως το τέλος του 2020

Η πορεία υλοποίησης του έργου το οποίο αφορά στην «Αποπεράτωση και τον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου Αθηνών, Ν. Τσούχλο.

Τον κ. Τσούχλο συνόδευαν στη συνάντηση ο διακεκριμένος καθηγητής Χειρουργικής και Ιστορίας της Ιατρικής Σ. Γερουλάνος και η σύμβουλος Επικοινωνίας του Ωδείου Αθηνών, Ν. Γερουλάνου.

Το έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια σημειώνει ότι «πρόκειται για δημιούργημα του μεγάλου πρωτοπόρου του μοντερνισμού, αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Πατούλης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ωδείου, το έργο μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει μπει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης με στόχο αρχές του 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού και αναπτυξιακού έργου που βρίσκεται σε έναν εμβληματικό και ιστορικό χώρο της Αθήνας. Το Ωδείο Αθηνών αποτελεί έναν χώρο πολιτισμού. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ολοκλήρωση και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, οι οποίες θα αποδοθούν σε χρήσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης. Είμαι βέβαιος ότι μετά την ολοκλήρωσή του, η διοίκηση του Ωδείου και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξουν κοινές δράσεις και εκδηλώσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet