Ξεκινούν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής σε Πεντέλη και Κηφισιά
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής σε Πεντέλη και Κηφισιά

Ανοίγει η ατζέντα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους του Βόρειου Τομέα, με στόχο τη στήριξη του Πολιτισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα την δημόσια υγεία στη βάση των επίσημων οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.

Η αυλαία ανοίγει, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στις 9μ.μ., στον Δήμο Πεντέλης, με μια συναυλία του δημοφιλούς συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου στον επιβλητικό πύργο της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, ενώ την ίδια μέρα και ώρα, στον Δήμο Κηφισιάς, στο αίθριο του δημαρχείου, ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Τι σου λείπει» του Χρήστου Γιαννακόπουλου που έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Festival Κηφισιάς 2020.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, στις οποίες συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια Αττικής, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ετοιμάσει ένα ποικίλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ψυχαγωγία των πολιτών και την ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας.

»Πολύ περισσότερο αυτή την εποχή πρέπει να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες, αλλά και τους εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες της πανδημίας.

»Παράλληλα, αποτελεί προτεραιότητά μας η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η τήρηση των απαραίτητων μέτρων που απαιτούνται για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς της Covid-19».

Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους

Σύμφωνα με τις Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής Ακροαμάτων, Θεαμάτων & Παραστάσεων σε Ανοιχτούς Χώρους του υπουργείου Πολιτισμού, η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση κάθε θεατή στην θέση του, καθώς και κατά την έξοδο του, είναι υποχρεωτική.

Επίσης, κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet