Πρώτο Φεστιβάλ Χορωδιών από την Περιφέρεια Αττικής στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο θέατρο Αττικό Άλσος «Κατίνα Παξινού»
Πολιτισμός

Πρώτο Φεστιβάλ Χορωδιών από την Περιφέρεια Αττικής στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο θέατρο Αττικό Άλσος «Κατίνα Παξινού»

Η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Περιφέρειας Αττικής στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο θέατρο Αττικό Άλσος «Κατίνα Παξινού».

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι συμπράττουν όλες οι χορωδίες της Αττικής, με στόχο το φιλόμουσο κοινό να απολαύσει την πολυφωνική μουσική κάθε εποχής και στιλ. Ειδικότερα σε ένα τριήμερο το κοινό θα απολαύσει πολλές χορωδίες σε διαφορετικό στιλ με πλούσιο ρεπερτόριο κλασικό, jazz, παραδοσιακό, αλλά και σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η μαέστρος Ντέπη Σακελλαρίου.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και το φεστιβάλ κάθε μέρα θα ξεκινά στις 20.00.

Η έναρξη του φεστιβάλ, την Κυριακή 11 Ιουνίου, φιλοξενεί τη Χορωδία του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής, τον Δήμο Κηφισιάς, τη Χορωδία Περιφέρειας Αττικής και τις γνωστές σε όλους μας χορωδία Chόres.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι Δήμοι Παπάγου – Χολαργού, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγ. Παρασκευής, Παλαιού Φαλήρου (Νηρηίδες), Σαλαμίνας, Αμαρουσίου, η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών και γνωστές σε όλους μας χορωδίες όπως η «Ambitus» Λεοντείου Σχολείου Ν. Σμύρνης, Παιδική και Μεικτή του Ωδείου Kodaly και το Αρμονικό Εργαστήρι & «Cantus, non verba».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet