Στην έκθεση ψηφιακής τέχνης «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data» ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Στην έκθεση ψηφιακής τέχνης «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data» ο Γ. Πατούλης

Την υπαίθρια έκθεση ψηφιακής τέχνης «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data», η οποία διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Α. Παπαδημητρίου, ο οποίος τον ξενάγησε στα ψηφιακά εκθέματα και περίπτερα, ενώ τον ενημέρωσε σχετικά με τις παράλληλες δράσεις που γίνονται στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το στήσιμο και την πρωτότυπη θεματολογία της έκθεσης και συνεχάρη τόσο το Ίδρυμα Ωνάση όσο και τους συμμετέχοντες για την άρτια παρουσίαση και διοργάνωση.  

Σε δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που σε αυτόν τον εμβληματικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής όπως είναι το Πεδίον του Άρεως φιλοξενείται μία τόσο πρωτότυπη και υψηλής αισθητικής έκθεση, η οποία φέρει τη σφραγίδα του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο μας έχει άλλωστε συνηθίσει σε διοργανώσεις που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη σύγχρονη ματιά τους. Η χαρά μου είναι μεγαλύτερη καθώς το Πεδίον του Άρεως, μετά από συντονισμένες προσπάθειές μας, ξαναπήρε ζωή και είναι πλέον σε θέση να αποτελεί, εκτός από μία όαση πρασίνου για τους πολίτες και έναν χώρο φιλοξενίας εικαστικών δρώμενων όπως η συγκεκριμένη έκθεση, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να ζήσει μία ξεχωριστή εμπειρία. Θέλω να συγχαρώ το ίδρυμα Ωνάση για τη σύλληψη και την πραγματοποίηση της ιδέας, τους συμμετέχοντες, και να διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και παράλληλα αποτυπώνουν ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας την οποία βιώνουμε, αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτή».   

Η έκθεση

Με 25 διεθνή έργα μεγάλων διαστάσεων για πρώτη φορά στην Ελλάδα και νέες αναθέσεις, περισσότερα από 250 τετραγωνικά μέτρα έργων LED, βίντεο, διαδραστικές εγκαταστάσεις, 3D scanning, γλυπτά, φωτιστικές εγκαταστάσεις, mapping, ψηφιακές ταινίες, animation, τα εκθέματα αποτυπώνουν τον τρόπο που επιβιώνουμε μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, που βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από την αντανάκλαση την οποία εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, σε γνωστές διαδρομές αλλά και στα πιο απρόσμενα σημεία του πάρκου.

Τα «Πλάσματα» ξεκινούν από το άγαλμα του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου και φτάνουν μέχρι το θέατρο του Άλσους και το πευκόδασος που υπάρχει πάνω από αυτό.

Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να ανακαλύψουν το τμήμα του Πεδίου του Άρεως προς την πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, και να περιπλανηθούν στα ψηφιακά περίπτερα και τις δράσεις που συμβαίνουν στα παρτέρια και τα ξέφωτα που κρύβονται μέσα στο πάρκο.

Η έκθεση ψηφιακής τέχνης«Plásmata» θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet