Συνδιοργανώτρια στην Έκθεση «Πεδίον, χώρος συνάντησης» η Περιφέρεια Αττικής
Πολιτισμός

Συνδιοργανώτρια στην Έκθεση «Πεδίον, χώρος συνάντησης» η Περιφέρεια Αττικής

Την έκθεση με τίτλο «Πεδίον, χώρος συνάντησης» συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με την Πεδίον ΑΜΚΕ και τη συνεργασία του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως από τις 6 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, πρόκειται για μια έκθεση που φιλοδοξεί να επικοινωνήσει και να αναδείξει υπό το πρίσμα της τέχνης, καθημερινές ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίες προσεγγίζονται μέσα από μια πολυποίκιλη καλλιτεχνική παραγωγή, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, όπως η έλλειψη στέγης, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν διάφορες δράσεις αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον πολιτισμό ως την κορωνίδα της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, στηρίζει, με όχημα τον πολιτισμό, κάθε προσπάθεια ανάδειξης κρίσιμων κοινωνικών θεμάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την ενημέρωση των πολιτών».

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet