Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής: Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα νέων
Περιφέρεια Αττικής

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής: Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα νέων

Ως εταίρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις επενδύσεις μετέχει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, με στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση και με έμφαση στη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας νέων ανθρώπων. Πρόκειται για το πρόγραμμα E-Cool, επικεφαλής του οποίου είναι το Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ναυτιλίας της Σεβίλλης Ισπανίας μαζί με άλλους οκτώ εταίρους από χώρες της Ε.Ε.

Το E-Cool στοχεύει στη βελτίωση της εφαρμογής των πολιτικών και των προγραμμάτων περιφερειακής ανάπτυξης, ιδίως αυτών που αναφέρονται σε επενδύσεις στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και κατά περίπτωση, προγραμμάτων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής τους με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία.

Ο ειδικότερος στόχος του E-Cool είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των αναπτυξιακών πολιτικών της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος των νέων κυρίως ανθρώπων, συμβάλλοντας στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα στην Αττική. Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 και θα έχει διάρκεια 3 +2 έτη, ενώ σε αυτό θα κληθούν να συμμετέχουν ως δίκτυο εμπλεκομένων μερών, φορείς της Περιφέρειας Αττικής συνδεόμενοι με την επιχειρηματικότητα και κυρίως με τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες.

Το E-Cool (Entrepreneurial and Intrapreneurial Mindset in Young People through the Dynamisation of Competences, Teaching Methodologies and Entrepreneurial Ecosystem) ήταν μεταξύ των 54 νέων έργων της 3ης πρόσκλησης σε επίπεδο Ε.Ε. που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Interreg Europe.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet