Προχωρά η μελέτη κατασκευής νέων χώρων στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Προχωρά η μελέτη κατασκευής νέων χώρων στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα

Προχωρά η μελέτη για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και ξενώνων φιλοξενίας στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, στον Δήμο Ωρωπού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Ο χώρος της κατασκήνωσης έχει συνολική δυναμικότητα 250 παιδιών ανά κατασκηνωτική περίοδο και η δημιουργία των συγκεκριμένων υποδομών θα καλύψει ανάγκες για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, αθλοπαιδιών και συνεδρίων, καθώς και υπηρεσίες φιλοξενίας μικρής διάρκειας των εκπαιδευόμενων.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 149.996 ευρώ με ΦΠΑ, με στόχο την έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή των υποδομών, σε χώρο 32.488 τ.μ. στις υπάρχουσες κατασκηνώσεις στη θέση Μαρσόρι στον Αυλώνα.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Θα εκπονηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής, το σύνολο των απαιτούμενων μελετών (προμελέτη, οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής) και θα συνταχθεί φάκελος για την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης. Οι απαιτούμενες μελέτες που θα εκπονηθούν είναι η Αρχιτεκτονική, η Στατική, η Τοπογραφική και η Ηλεκτρομηχανολογική για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για τους ξενώνες φιλοξενίας, αλλά και για τα έργα υποδομής του περιβάλλοντος χώρου.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα αποτελείται από ένα μεμονωμένο ισόγειο κτήριο επιφανείας 600 τ.μ. που θα περιλαμβάνει φουαγιέ εισόδου, γραφείο κεντρική αίθουσα δυναμικότητας 230 θέσεων και αθλοπαιδιών, χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους. Η κατασκευή της αίθουσας θα είναι λυόμενη και θα τοποθετηθεί σε σταθερή βάση. Οι ξενώνες φιλοξενίας θα είναι τέσσερις μεμονωμένοι οικίσκοι με χώρους υγιεινής εντός και εκτός των οικίσκων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η κατασκευή των ξενώνων θα είναι από ξύλο με κεραμοσκεπή σε αρμονία με το περιβάλλον και τους υπάρχοντες κοιτώνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet