Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα
Περιφέρεια Αττικής

Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο του έργου «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» το οποίο απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. 

Το Έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών). Τα μαθήματα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών υλοποιούνται σε όλους τους Δήμους και παρέχονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη Εκπαίδευσης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βίκυ Κυριαζή, στο e-mail: [email protected] ή στο τηλ. 697 1947920.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet