Πόρους & κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ζητά η ΕΝΠΕ
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Πόρους & κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ζητά η ΕΝΠΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση είχαν την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 οι περιφερειάρχες της χώρας με αντικείμενο της συνάντησης τα θέματα του προϋπολογισμού και της λειτουργίας των Περιφερειών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης με περιφερειάρχες της χώρας
Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης με περιφερειάρχες της χώρας

Οι περιφερειάρχες ζήτησαν να μεταφερθούν στις Περιφέρειες οι αναγκαίοι πόροι για την άσκηση των αρμοδιοτήτών τους που είναι η συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, η αντιμετώπιση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών, ο ηλεκτροφωτισμός, οι αποχιονισμοί, η άρση των καταπτώσεων καθώς και οι μεταφορές των μαθητών, η δακοκτονία και το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών. Σημείωσαν επίσης ότι σε εν δυνάμει προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο οι Περιφέρειες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο γιατί έχουν αποδυναμωθεί παρά τις πρόσθετες αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί.

Η ΕΝΠΕ κατέθεσε στον υπουργό αναλυτική μελέτη – πρόταση σχετικά με την «κατάργηση» των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, ώστε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, «αυτό να αποτελέσει ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία με ουσιαστική μείωση του χρόνου και του κόστους διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών».

Δείτε την αναλυτική μελέτη – πρόταση της ΕΝΠΕ για μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προς τις Περιφέρειες.

Ο υπουργός από πλευράς του δεσμεύθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι η μισθοδοσία του προσωπικού θα συνεχίσει να καταβάλλεται όπως και σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι «Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση. Βρήκαμε κοινούς τόπους σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Περιφερειών, καθώς και προτάσεις που έχουμε υποβάλλει για τον νέο νόμο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε σύντομα να γίνουν οι αλλαγές αυτές ώστε τα αποτελέσματά τους να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και συνέργεια ώστε να φτιάξουμε Περιφέρειες περισσότερο ευέλικτες  και αποτελεσματικές για το καλό των συμπολιτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet