Π. Καμάρας: 40.000 παιδιά εκτός Παιδ. Σταθμών κι εμείς χρηματοδοτούμε ασφαλτοστρώσεις
Περιφέρεια Αττικής

Π. Καμάρας: 40.000 παιδιά εκτός Παιδ. Σταθμών κι εμείς χρηματοδοτούμε ασφαλτοστρώσεις

Σκληρή κριτική έκανε στην περιφερειακή Αρχή, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας, με αφορμή τη χρηματοδότηση, με 5 εκατομμύρια ευρώ, ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καμάρας απευθυνόμενος στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε:

«Είναι απαράδεκτο 40.000 παιδιά να μένουν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στην Αττική, σε αντίστοιχες υποδομές και εμείς να χρηματοδοτούμε ασφαλτοστρώσεις και δευτερεύουσας σημασίας έργα.

»Χωρίς ιεράρχηση και αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών και προτεραιοτήτων της Περιφέρειας, έρχονται σωρηδόν, προγραμματικές συμβάσεις, τις οποίες ψηφίζουμε υποχρεωτικά. Και τούτο διότι, μη έχοντας ένα αντικειμενικό κριτήριο επιλογής, στηρίζουμε τους χρεοκοπημένους πλέον Δήμους, στις τεράστιες ανάγκες τους, αδιακρίτως. Όμως, ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του Δήμου στον οποίο ανήκουν, να μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση και δικαίωμα χρήσης στις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές».

Απευθυνόμενος στην κα Δούρου, ο κ. Καμάρας, είπε χαρακτηριστικά: «Εάν θέλετε κα περιφερειάρχη να είστε χρήσιμη στον ρόλο σας για τα δύο εναπομείναντα χρόνια της θητείας σας, αλλά και για τους επόμενους που θα σας διαδεχθούν, καλέστε άμεσα τους συνεργάτες σας να κάνουν μια πλήρη καταγραφή των ελλείψεων συνολικά, χωροταξικά, σε κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές. Ακολούθως, συνεργασθείτε και στηρίξτε τους δημάρχους να ωριμάσουν έργα για κάλυψη των αναγκών αυτών και χρηματοδοτήστε τα κατά προτεραιότητα.

»Μόνο έτσι θα συμβάλλουμε, ως υπεύθυνο Όργανο, στην άμβλυνση των επιπτώσεων της μεγάλης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και στην κοινωνική συνοχή των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet