Ρ. Δούρου: «Για πολλοστή φορά δοκιμάζονται οι πολίτες»
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: «Για πολλοστή φορά δοκιμάζονται οι πολίτες»

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής ευχαριστεί η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που επέφερε η κακοκαιρία της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου στην Αττική και επισημαίνει ότι «οι πολίτες δοκιμάζονται για πολλοστή φορά».

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

»Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές – οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο.

»Χθες (σ.σ. Πέμπτη 23 Οκτωβρίου), στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα.

»Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».

Όπως μας ενημερώνει ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Σε συντονισμένες επιχειρήσεις, που ήταν σε εξέλιξη το βράδυ της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου, προχώρησαν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στους δήμους που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ύστερα από επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές, προχωρούσαν σε επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων, καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων στους δήμους Περιστερίου, Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Φυλής, Αχαρνών, Ιλίου, κ.α. Παράλληλα, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Ιλίου, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να συμβάλλει στη στέγαση δέκα οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω των πλημμυρών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet