Ρ. Δούρου: «Ενημέρωση & Πρόληψη για το AIDS 365 μέρες τον χρόνο»
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: «Ενημέρωση & Πρόληψη για το AIDS 365 μέρες τον χρόνο»

Στην ημερίδα με θέμα «Εφαρμογή πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS – Μειώνοντας το χάσμα – διευκολύνοντας την πρόσβαση» που διοργανώθηκε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας απηύθυνε χαιρετισμό η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Μεταξύ άλλων η κ. Δούρου τόνισε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Καταρχήν να συγχαρώ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της σημερινής Ημερίδας τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, την αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και το υπουργείο Υγείας.

Πρέπει να σας εξομολογηθώ την επιφυλακτικότητά μου για τη χρησιμότητα όλων αυτών των «Παγκόσμιων Ημερών». Είτε πρόκειται για το Aids είτε για την Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών.

Και τούτο γιατί στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχεί το «εγώ» και ο ατομικισμός, αυτές οι «Παγκόσμιες Ημέρες» ηχούν περισσότερο ως βολικά άλλοθι για την αδράνεια και την απάθειά μάς τις υπόλοιπές 364 ημέρες, παρά ως εφαλτήρια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης.

Όμως αυτή ακριβώς θα έπρεπε, θα όφειλε τουλάχιστον, να είναι η λειτουργία των «Παγκόσμιων Ημερών». Να είναι οι καταλύτες, οι «μπούσουλες» για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.

Με άλλα λόγια δεν νοείται «μείωση του χάσματος» και «διευκόλυνση της πρόσβασης», όπως αναφέρει ο τίτλος της Ημερίδας αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Aids μόνο για… μία ημέρα.

Αν κάτι λοιπόν έχει αξία είναι με εκδηλώσεις όπως τούτη η Ημερίδα, οι πολίτες να ενημερωθούν περισσότερο, να δραστηριοποιηθούν ενεργότερα και να λειτουργήσουν συλλογικότερα ως προς την ασθένεια αυτή.

Μια ασθένεια η οποία, ας μην το ξεχνάμε, κρύβει μέσα της την περιθωριοποίηση λόγω του φόβου της μετάδοσής της. Κάτι που σημαίνει ότι μόνο με τη γνώση μπορεί να καταπολεμηθεί.

Γεγονός που γεμίζει με περισσότερες ευθύνες την Πολιτεία, η οποία έχει την ευθύνη, όχι μόνο της αντιμετώπισης από ιατρικής, επιστημονικής απόψεως της ασθένειας, αλλά οφείλει να διαδώσει την πληροφορία, προκειμένου να καταπολεμήσει ρατσιστικές, σε βάρος των ασθενών του Aids, απόψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιφερειακή αρχή Αττικής είναι πρόθυμη να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί. Εκείνον της συμβολής στην πρόληψη και την ενημέρωση. Δύο τομείς κρίσιμους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet