Ρ. Δούρου: Προσπαθήσαμε να κάνουμε ορατά τα αόρατα για τη στήριξη των συμπολιτών μας με αναπηρία
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Προσπαθήσαμε να κάνουμε ορατά τα αόρατα για τη στήριξη των συμπολιτών μας με αναπηρία

«Φέτος κάνουμε ένα στρατηγικό βήμα, κάνουμε προσβάσιμες θεατρικές παραγωγές για παιδιά», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, χθες το βράδυ, στην πρωτοβουλία «Art for All», ενός τριημέρου προσβάσιμης και συμπεριληπτικής τέχνης για όλες και όλους από την Περιφέρεια Αττικής και την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Ακόμα και πριν από τα μνημόνια οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήταν αόρατοι

Η Ρένα Δούρου, λίγο πριν από την έναρξη της καθολικά προσβάσιμης ταινίας «Το Προξενιό της Άννας», του Παντελή Βούλγαρη, που προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «όταν στη χώρα μας, κράτος – μέλος επί μακρόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον πυρήνα της Ευρωζώνης, πριν από τα μνημόνια, οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήταν αόρατοι, τα τρία τελευταία χρόνια δίνουμε αγώνα με συνέργειες με φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο».

«Νοιώθουμε έτσι όλοι υπερήφανοι, όταν ένας οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μία Κίνηση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, επιχειρούμε να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο ορατά», υπογράμμισε η ίδια. «Προσπαθήσαμε, μέσα στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια να κάνουμε ορατά τα αόρατα», προσέθεσε η περιφερειάρχης χαρακτηριστικά.

Έχουμε… γράψει κάποια χιλιόμετρα στον μαραθώνιο που πρέπει να γίνει

Απευθυνόμενη στον συντονιστή της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, Αντώνη Ρέλλα, η περιφερειάρχης ανέφερε: «Στα τρία χρόνια έχουμε γράψει κάποια χιλιόμετρα σε αυτόν τον μαραθώνιο που πρέπει να γίνει. Εγώ θα πω και του χρόνου. Και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε».

Την περιφερειάρχη συνόδευε στην εκδήλωση η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, ενώ το «παρών» έδωσε και η πρόεδρος του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, Μαρία Κομνηνού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet