Σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Π. Φάληρο ο Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Π. Φάληρο ο Γ. Πατούλης

Τη θέση ότι «οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να μπουν στην πολιτική και να έχουν συμμετοχή στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα κέντρα αποφάσεων» διατύπωσε χθες το βράδυ, Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης  «στη νέα σελίδα της Αττικής, οι γυναίκες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο» και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική επισήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Γίνεται πλέον όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η πρόοδος των γυναικών είναι και πρόοδος για όλους και ότι ο μισός πληθυσμός της γης δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων».

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο έργο του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου  επισημαίνοντας ότι ο Δ. Χατζηδάκης με τα έργα του και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει έχει εκσυγχρονίσει και ομορφύνει τον Δήμο του. «Ο Δ. Χατζηδάκης ξέρει να δίνει μάχες σε πολιτικό, αυτοδιοικητικό και προσωπικό επίπεδο και να βγαίνει νικητής. Το ίδιο θα συμβεί και με την υποψηφιότητά του για μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.» τόνισε.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος. Συντονίστρια της βραδιάς ήταν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Μαρία Ζάγκα.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Συνδέσμου Για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Ειρήνη Φερέτη, η επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμός και Γυναίκα, Ξένια Αργειτάκη, και η δημοσιογράφος Άντζελα Καραγιώργου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet