Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές παραμένει η Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές παραμένει η Περιφέρεια Αττικής

Την Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για την καταστολή των πρόσφατων πυρκαγιών συγκάλεσε την Κυριακή η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς η Περιφέρεια παραμένει και σήμερα σε επιφυλακή λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Δείκτης 4).

Η Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό δράσης ο οποίος θα αποτελέσει αντικείμενο εκτενέστερης συζήτησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνει και πλήρης ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Στον απολογισμό υπογραμμίστηκε ότι στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών, η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε με:

  1. Την παραχώρηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατόπιν αιτήματός της, 30 υδροφόρων οχημάτων.
  2. Την τοποθέτηση 2 υδροφόρων οχημάτων για την προληπτική προστασία του Πεδίου του Άρεως και του Αττικού Άλσους.
  3. Την ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη των πυρκαγιών, μέσω μηνυμάτων στις πινακίδες ηλεκτρονικών μεταβλητών μηνυμάτων στους κύριους οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας.
  4. Την παρουσία των στελεχών της Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, από την πρώτη στιγμή στους τόπους των πυρκαγιών, υποβοηθώντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενημερώνοντας διαρκώς την Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης.
  5. Την κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων, στο πλαίσιο της επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Με δεδομένες τις συνεχιζόμενες συνθήκες υψηλού κινδύνου, η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους συμπολίτες μας να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή λαμβάνοντας τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και στην περίπτωση πυρκαγιάς να απομακρύνονται εγκαίρως και να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (στον αριθμό κλήσης 199).

Αναλυτικές οδηγίες για την πρόληψη των πυρκαγιών και την αυτοπροστασία των πολιτών στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας: http://patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=7963:o——–&catid=337&Itemid=375

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet