Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής για τη χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια
Περιφέρεια Αττικής

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής για τη χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια

Από τα ξημερώματα της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, βρέθηκε στα ορεινά του Δήμου Πεντέλης και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, συντόνισαν και επέβλεψαν τις ενέργειες πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ο Γιώργος Καραμέρος στην Πεντέλη

Στον μηχανισμό του Δήμου Πεντέλης παρασχέθηκαν από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής επιπλέον 20 τόνοι αλάτι για την αποπαγοποίηση των δρόμων και τέθηκαν σε επιφυλακή εκχιονιστικά μηχανήματα σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον δυνάμεις.

Με τη συνδρομή των δυνάμεων του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού και του διοικητή Ιωάννη Καρακώστα απεγκλωβίστηκαν δύο οχήματα που είχαν βγει εκτός δρόμου λόγω της ολισθηρότητας στον περιφερειακό της Πεντέλης, στη θέση Καρδιά, προτού ο δρόμος από τη θέση «Σπηλιά» έως τον Άγιο Πέτρο αποκλειστεί από την Τροχαία για τα οχήματα που κινούνται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) το φαινόμενο θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι και την Πρωτοχρονιά, οπότε Περιφέρεια και Δήμοι παραμένουν σε επιφυλακή. Όσοι Δήμοι χρειαστούν επιπλέον αλάτι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στα τηλέφωνα 1539 ή 213 2063692.

Συστάσεις προς τους πολίτες  

Η αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών συστήνει στους πολίτες:

  • Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.
  • Οι οδηγοί να είναι υπομονετικοί γιατί προέχει αρχικά ο καθαρισμός των κεντρικών δρόμων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στα νοσοκομεία της πόλης και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet