Στα εγκαίνια του 2ου Νηπιακού Σταθμού Νίκαιας η περιφερειάρχης Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Στα εγκαίνια του 2ου Νηπιακού Σταθμού Νίκαιας η περιφερειάρχης Αττικής

Τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στη Νίκαια εγκαινίασαν σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου και Γιάννης Μοίρας.

«Διαρκής στήριξη για τις μητέρες και τα νοικοκυριά»

«Συνηθίζω να λέω ότι ζούμε σε μια πατρίδα που ήρθαν τα μνημόνια και έγιναν άλλοθι για την έλλειψη πολιτικών, όπως σοβαρά κοινωνικά ιδρύματα, και εμείς, μέσα σε αυτές τις δύσθυμες πολιτικές, ως Περιφέρεια Αττικής, είπαμε να πιάσουμε τον μίτο από την αρχή» επισήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της η περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού. Μιλάμε για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής πρόνοιας προς τις μητέρες, τα νοικοκυριά, εκείνες κι εκείνους που παλεύουν με τις ανάγκες της καθημερινότητας. Σε αυτούς η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί, είτε με έργα σαν αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα, είτε μεταφέροντας εγκαίρως τους μαθητές στα σχολεία τους, να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις στήριξης των νοικοκυριών στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Και το πράττουμε αυτό ειδικά σε περιοχές όπως εδώ, στη Νίκαια, όπου οι κοινωνικές ανάγκες είναι αυξημένες».

Σε πλήρη λειτουργία ο βρεφονηπιακός σταθμός

Ο 2ος Νηπιακός Σταθμός Νίκαιας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Βρίσκεται δε ήδη σε πλήρη λειτουργία και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 20 βρέφη ηλικίας από 2 έως 18 μηνών και 38 νήπια ηλικίας από 18 μηνών έως 5,5 ετών. Το κτήριο, επί των οδών Π. Ράλλη, Κομνηνών και Αχιλλέως, έχει συνολική επιφάνεια 946,91 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο που περιλαμβάνει χώρους για φιλοξενία των νηπίων, καθώς και α’ όροφο με χώρους για τη φιλοξενία των βρεφών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet