Στην 8η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων ο Γ. Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Στην 8η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων ο Γ. Σγουρός

Στην 8η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων που διεξάγεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας συμμετέχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής των Περιφερειών.

Η Διάσκεψη φέρει τον τίτλο «(Re) New Europe» και διοργανώνεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, τη Ρουμανική Προεδρία και τις ενώσεις τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ρουμανίας.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές και ενόψει σημαντικών αποφάσεων σχετικά με την ηγεσία των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. για τα προσεχή έτη, η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων θα εγκρίνει μια δήλωση που θα καθορίζει το όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση των επόμενων ετών.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης περνάει μέσα από την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Η ενίσχυση του ρόλου των τοπικών και περιφερειακών αρχών που βρίσκονται πιο κοντά από κάθε άλλο θεσμό στους πολίτες αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet