Στη Λεωφ. Μεσογείων τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής για το ξήλωμα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Στη Λεωφ. Μεσογείων τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής για το ξήλωμα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Μεσογείων σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8 το πρωί. Συνεργεία της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Τροχαία Αττικής, με καλαθοφορά και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαιρούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.

Σε αρκετά σημεία, όπως για παράδειγμα στη Λ. Μεσογείων και στην Κηφισίας, το παράνομο διαφημιστικό υλικό είχε, όπως επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αφαιρεθεί ήδη από τους ίδιους τους διαφημιστές ή διαφημιζόμενους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν φοβούμενοι τα πρόστιμα. 

Τη δράση συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη και την εντεταλμένη σύμβουλο Τεχνικών Έργων, Ευρώπη Κοσμίδη. Το πρωί επιτόπου βρέθηκαν συνεργεία των δήμων και οι δήμαρχοι Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, και Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Γ. Πατούλης: Μηδενική ανοχή  

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους παρανομούν ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Με ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι ορισμένοι από εκείνους που παρανομούν ως διαφημιζόμενοι ή ως διαφημιστές, φοβούμενοι την εισαγγελική παρέμβαση, κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην αφαίρεση των παράνομων πινακίδων από χθες που η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι ξεκινάμε το ξήλωμα.

»Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μόνοι μας έχουμε βασικούς συμμάχους και συνεργάτες τους δημάρχους. Πρώτος και δεύτερος βαθμός θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία τους, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής θα αλλάξει πρόσωπο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών».

Η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους δήμους των περιοχών που υπάρχουν κεντρικές οδικές αρτηρίες. Στην επόμενη φάση έχει ήδη συμφωνηθεί, όπως τονίζει η διοίκηση της Περιφέρειας, οι παραβάτες να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η διοίκηση της Περιφέρειας υπενθυμίζει ότι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δυσχεραίνουν σημαντικά και το έργο του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Το παράνομο υλικό αποκρύπτει τμήματα του οδοστρώματος με συνέπεια οι κάμερες ασφαλείας να μην μπορούν να κάνουν σωστή λήψη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet