Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα νοσοκομεία της Αττικής το οποίο δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν από εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλόγων εργαζομένων, υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μαζί του ήταν και ο μακροβιότερος βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης.

Όπως διαπίστωσε, το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τους εργαζόμενους, στο νοσοκομείο καταγράφονται 80 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού. Αντίστοιχα το νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με άλλα νοσοκομεία είναι λιγότερο κατά 20%, καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεως.

Όπως επισημάνθηκε, το νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1.600 ασθενείς στην εφημερία του, ποσοστό το οποίο θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μικρότερο στην περίπτωση που λειτουργούσαν και ήταν σε επάρκεια οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στο θέμα της μη ένταξης του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και  ανθυγιεινά, ενώ σημείωσαν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη που έχει καταρτιστεί και υποβληθεί τα χρήματα προορίζονται για την ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου.

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας προκειμένου να μην απευθύνονται όλοι οι ασθενείς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Στη συνέχεια  σημείωσε ότι θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομών.

«Είμαι κοντά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο παλεύει ηρωικά και κάτω από δύσκολες συνθήκες προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Οφείλουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μην υπάρχουν κενές θέσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η Αττική και οι πολίτες της αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ευθύνη όλων μας να επιλέξουμε τους καλύτερους για να μας διοικήσουν», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet