Στο ΕΣΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος η πρώτη επίσκεψη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη μετά την ορκωμοσία του
Περιφέρεια Αττικής

Στο ΕΣΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος η πρώτη επίσκεψη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη μετά την ορκωμοσία του

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μια μέρα μετά την ορκωμοσία του.

Μία επίσκεψη με ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς σηματοδοτεί ότι προτεραιότητα της νέας περιφερειακής αρχής είναι η προστασία της ζωής και η ασφάλεια των πολιτών, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο γ. γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Β. Ματθαιόπουλος, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή θητεία και επιτυχία στο έργο του.

Στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση του κ. Πατούλη με τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων, από τα οποία ενημερώθηκε για τα μέσα που διαθέτουν και τον τρόπο λειτουργίας του, εκτός από τους κυρίους Χαρδαλιά και Ματθαιόπουλο συμμετείχαν επίσης ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Σ. Κολοκούρης, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας και πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Β. Παπαγεωργίου, ο διοικητής του ΕΣΚΕ, Ι. Κλεφτοσπύρος, ο διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Χ. Λαμπρής, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας  του ΕΚΠΑ, Ε. Λέκκας, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ε. Δαβάκης, ο προϊστάμενος διαχείρισης της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Τ. Γιώτης και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική, Β. Κόκκαλης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στην προσπάθεια διασφάλισης της προστασίας της ζωής των πολιτών, επισημαίνοντας ότι εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος. Κατά τη συζήτηση διαμήνυσε ότι η προστασία της ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητά του. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε την πρόθεση του να ξεκινήσει εποικοδομητική συνεργασία μαζί με το κεντρικό κράτος, με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη, στην εκπαίδευση, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών.

«Θα είμαστε αρωγοί στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλετε και θα επικεντρωθούμε στον συντονισμό και των 66 Δήμων, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας», τόνισε.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς καλωσόρισε θερμά τον κ. Πατούλη και εστίασε στη μεγάλη αυτοδιοικητική του εμπειρία. Στόχος είναι, όπως επισήμανε, να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία για την καλύτερη προστασία της Αττικής, με έμφαση σε τέσσερα στάδια που είναι η πρόληψη, η ετοιμότητα, η αντιμετώπιση και η αποκατάσταση. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε το υψηλό επίπεδο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν ανάγκες σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό και απαιτείται στήριξη. «Προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, οι περιουσίες των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος και σε αυτά θα επικεντρωθούμε» τόνισε.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για προβλήματα και παθογένειες που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος και εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας του τομέα πολιτικής προστασίας, σε επίπεδο συντονισμού.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στη σημασία της συμβολής της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια για ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική προστασία στη χώρα μας και κυρίως στην Αττική, που συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό και πρόκειται για μία Περιφέρεια με ιδιαιτερότητες.

Ο κ. Πατούλης μετέβη και στο κέντρο επιχειρήσεων όπου γίνεται η πλήρης καταγραφή των συμβάντων και συντονίζονται οι ενέργειες αντιμετώπισης κρίσεων, όπου και ενημερώθηκε από το προσωπικό, για τη λειτουργία του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet