Στο ΠΕΠ Αττικής 4 νέα έργα
Περιφέρεια Αττικής

Στο ΠΕΠ Αττικής 4 νέα έργα

Τις εντάξεις τεσσάρων νέων έργων υπέγραψε, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Τα έργα, που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 28,3 εκατ. ευρώ, αφορούν στην κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Κορυδαλλό, στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή Αδάμες του Δήμου Κηφισιάς, στην προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και στην προμήθεια εξοπλισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά με την υπογραφή των νέων εντάξεων, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Εντάξαμε στο ΠΕΠ Αττικής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 την κατασκευή τεσσάρων νέων έργων με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, εστιάζοντας στην παιδεία, στις υποδομές και στην υγεία. Είμαστε πλέον τέσσερα βήματα πιο κοντά στο να καταφέρουμε να απορροφήσουμε πλήρως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Η οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας και κατ΄ επέκταση η Αττική δεν θα επιτρέψουμε να στερήσει από τους πολίτες την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο για τους συμπολίτες μας. Δεν κάνουμε κοινωνική πολιτική με επιδόματα και με ελεημοσύνες, αλλά με έργα που τονώνουν την ανάπτυξη και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

»Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση στη δημιουργία και εκτέλεση έργων υποδομής και ουσίας. Ούτε γιορτές, ούτε ευχολόγια. Υπενθυμίζω για ακόμα μια φορά πως όσα έργα δεν παρουσιάζουν κάποια πρόοδο θα απεντάσσονται, ώστε να μην χαθούν οι πόροι, τους οποίους θα αξιοποιήσουμε στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων έργων».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκαν και καταχωρήθηκαν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) συνολικές πληρωμές ύψους 15.471.618 ευρώ. Oι πληρωμές αφορούν σε έργα, μεταξύ των οποίων είναι έργα υποδομών, ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, βελτιώσεις των οδικών υποδομών, σχολική στέγη, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, έργα αναπλάσεων, κέντρα ψυχικής υγείας, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, καθώς και άλλα έργα κοινωνικής ανάπτυξης.

Συνολικά και για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011, όταν η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής έως 31.03.2014, εντάχθηκαν με υπογραφή του περιφερειάρχη στο ΠΕΠ Αττικής 155 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 661 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για ώριμα έργα που αφορούν:

1. Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής,
2. σε κοινωνικές υποδομές που αποσκοπούν στη στήριξη  των πολιτών εν μέσω οικονομικής κρίσης, με έμφαση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,
3. σε υποδομές εκπαίδευσης και υγείας,
4. στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υγρών αποβλήτων της Αττικής και της ύδρευσης περιοχών,
5. στην κατασκευή οδικών αξόνων περιφερειακής και υπερτοπικής εμβέλειας,
6. σε στοχευμένες αναπλάσεις για την αναζωογόνηση αστικών περιοχών,
7. σε λιμενικές υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά,
8. στην αποκατάσταση των τελευταίων χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Αττική,
9. στην αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών.

Παράλληλα, από την 1η Ιουλίου του 2011, έχουν πραγματοποιηθεί και καταχωρηθεί δαπάνες συνολικού ποσού 395 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 12 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet