Περιφέρεια Αττικής

Στο Χαλάνδρι τίμησε την 25η Μαρτίου ο Κ. Μανιάτης

Με δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε τη μνήμη των αγωνιστών του 1821.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις, δήλωσε: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί σύμβολο-ορόσημο στη μακραίωνη πορεία του Ελληνικού Έθνους. Οι εορτασμοί των εθνικών επετείων στοχεύουν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως πηγή έμπνευσης και άντλησης δυνάμεων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

»Με τη δημιουργική σύνδεση παρελθόντος –παρόντος μπορούμε να αισιοδοξούμε για το ιστορικό μας μέλλον, γιατί η ιστορική μνήμη δεν είναι μια θεωρητική, αφηρημένη έννοια. Είναι κοινωνική κατάκτηση, εδραιωμένη στις συνειδήσεις ανθρώπων και λαών μέσα από αγώνες που αποκτούν προσωπικό νόημα για τον καθέναν, μας όταν ανατρέχουμε στα μηνύματά τους, όταν κατανοούμε τις αξίες που τους υποκίνησαν, όταν βιώνουμε βαθιά το ηθικό υπόβαθρο που τους στήριξε και τους έκανε νικηφόρους.

»Το διαχρονικό μήνυμα της επετείου ότι οι λαοί με πίστη σε πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, με αγωνιστικό φρόνιμα και συλλογικό όραμα μπορούν να πετυχαίνουν και τους πλέον δύσκολους στόχους αποτελεί πηγή έμπνευσης και μας οπλίζει με δύναμη για νέους αγώνες για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και για ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο του ιστορικού παρελθόντος του έθνους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet