Στρατηγική και σοβαρές πολιτικές για την επίλυση του Μεταναστευτικού ζητεί ο Κ. Αγοραστός
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Στρατηγική και σοβαρές πολιτικές για την επίλυση του Μεταναστευτικού ζητεί ο Κ. Αγοραστός

«Κοινή θέση των περιφερειαρχών είναι ότι αν κι εφ΄ όσον το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφασίσει να συμμετέχουν οι Περιφέρειες στη διαχείριση του μεταναστευτικού, να συμμετέχουμε θεσμικά, με συγκεκριμένο ρόλο τόσο στην υποδοχή όσο και την ένταξη», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα και του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ οι περιφερειάρχες Aττικής, Ρένα Δούρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, Δυτικής Ελλάδα, Απόστολος Κατσιφάρας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκο, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος.

Χρειάζεται στρατηγική και σοβαρές πολιτικές, όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις

«To μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει. Συνεπώς, χρειάζεται στρατηγική και σοβαρές πολιτικές, όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός, «το μεταναστευτικό εισέρχεται σε νέα φάση. Το 2018 συγκριτικά με το 2017 υπάρχει αύξηση των ροών».

«Εμείς είμαστε διαχρονικά παρόντες στα δύσκολα. Ωστόσο, παρ’ όλο που από την πρώτη στιγμή βοηθήσαμε και βοηθούμε όταν και όπως μπορούμε, οι προτάσεις μας ως Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  δεν εισακούστηκαν.

»Κοινή θέση των περιφερειαρχών είναι ότι αν κι εφ΄ όσον το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφασίσει να συμμετέχουν οι Περιφέρειες στη διαχείριση του μεταναστευτικού, να συμμετέχουμε θεσμικά, με συγκεκριμένο ρόλο τόσο στην υποδοχή όσο και την ένταξη» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Περιμένουμε τα χειροπιαστά αποτελέσματα

Από την πλευρά της η Tαμίας της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, υπογράμμισε αναφερόμενη στην αναγκαιότητα αποσυμφόρησης των νησιών μας: «Δεν έχουν νόημα οι αέναες συζητήσεις. Περιμένουμε τα χειροπιαστά αποτελέσματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet