Συγχαρητήρια Γ. Σγουρού στον Γ. Πατούλη
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Συγχαρητήρια Γ. Σγουρού στον Γ. Πατούλη

Τον νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συγχαίρει ο ανθυποψήφιός του Γιάννης Σγουρός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γ. Σγουρός έλαβε ποσοστό 17,40% (277.470 ψήφοι) και κατέλαβε 17 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Παράλληλα ο κ. Γ. Σγουρός επισημαίνει ότι θα απαιτηθούν συναινέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις για να κυβερνηθεί η Περιφέρεια και τονίζει ότι η παράταξή του «θα αγωνιστεί ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την Αττική», αλλά και θα καταγγείλει «οποιαδήποτε απόπειρα εκμαυλισμού της Αυτοδιοίκησης».

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γ. Σγουρού:

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γ. Πατούλη και την παράταξή του για την επικράτησή του στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι ο νέος εκλογικός νόμος έχει ήδη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα μπορούσε κανένας να φανταστεί.

Η αποχή που καταγράφηκε στον β’ γύρο των εκλογών, που στην Αττική από το 40% περίπου εκτοξεύτηκε στο 60%, «φωνάζει» ότι απαιτούνται αλλαγές που θα διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών.

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου – όπου δεν υπάρχει πλειοψηφία από μία παράταξη – θα απαιτήσει συναινέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις στο φως της ημέρας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος που όλοι οι αυτοδιοικητικοί κρούαμε εδώ και μήνες, των υπόγειων συναλλαγών ή της ακυβερνησίας.

Η παράταξή μας θα είναι παρούσα την επόμενη μέρα και με τις δυνάμεις της θα αγωνιστεί ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την Αττική, αλλά και για να καταγγείλει οποιαδήποτε απόπειρα εκμαυλισμού της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet