Συζήτηση στην Περιφέρεια Αττικής για τα προβλήματα και τη λειτουργία του πάρκου Τρίτση
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Συζήτηση στην Περιφέρεια Αττικής για τα προβλήματα και τη λειτουργία του πάρκου Τρίτση

Οι δυνατότητες επίλυσης και διευθέτησης μιας σειράς θεσμικών, διαδικαστικών, οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του πάρκου Τρίτση βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση, στην οποία προήδρευσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, συμμετείχαν ο δήμαρχος Ιλίου, Ν. Ζενέτος, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γεώργιος-Σταύρος Τσίρμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Λεωτσάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Αγγελοπούλου και Μ. Αλεξανδράτος, ο πρόεδρος του του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σ. Ζωγραφάκης, η γενική γραμματέας Ανδριάνα Ζησιμάτου, τα μέλη του Δ.Σ. Ειρήνη Μακρίδου, Ανδρέας Σπυράκος, Γ. Γεωργακόπουλος, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Π. Τριβέλλας, ο γ.γ. του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Βασίλης Αναλυτής και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Φορέα του Πάρκου Τρίτση, Σ. Ζωγραφάκης, ενημέρωσε τον περιφερειάρχη και τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που υλοποιούνται προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές του Γ. Πατούλη, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, το προσωπικό, την οικονομική βιωσιμότητα, καθώς και στην αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν λόγω έλλειψης νερού στο πάρκο και διαρροών της λίμνης. Με εντολή του περιφερειάρχη θα διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες άμεσης επίλυσης των ζητημάτων που υπάρχουν.

Γ. Πατούλης: Δρομολογούμε δράσεις και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου

«Με διάθεση σύνθεσης, είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα και να πετύχουμε. Σε συνεργασία με αξιόλογους πανεπιστημιακούς, τους δημάρχους των όμορων Δήμων, αλλά και με τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, δρομολογούμε δράσεις και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου. Στόχος μας είναι να γίνει το πάρκο ελκυστικό για όλους τους πολίτες» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Οραματιζόμαστε να αποκτήσει η Αττική ένα μητροπολιτικό πάρκο το οποίο θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, καθώς θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης. Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική, Περιφέρεια υγείας, ευζωίας και οι κάτοικοί της να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον».

Πάρκο Ανοιχτό για τους πολίτες

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Αττικής, να συσταθεί συντονιστική ομάδα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, των Δήμων και του Φορέα Διαχείρισης, προκειμένου να οργανωθούν το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα, που θα δείχνουν ότι παράλληλα με τις εργασίες συντήρησης το πάρκο μπορεί να είναι ανοιχτό και φιλόξενο για τους πολίτες.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε, με τη συνεργασία και των Δήμων της περιοχής, να οργανωθούν δύο μεγάλες γιορτές με δράσεις που θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet