Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία κινεζικής επαρχίας
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία κινεζικής επαρχίας

Οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας γόνιμης συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η οικολογία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την κ. Shen Yiqin κυβερνήτη της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η κυβερνήτης με την αντιπροσωπεία αξιωματούχων συζήτησαν με τον περιφερειάρχη Αττικής ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των συνεργασιών, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Η κ. Shen Yiqin, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό της στον ελληνικό πολιτισμό, κάλεσε τον κ. Πατούλη να επισκεφθεί την επαρχεία Guizhou και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία και η επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία στο εμπόριο, την οικονομία, τον τουρισμό, τις εμπορικές εκθέσεις, τις πολιτιστικές δράσεις, το περιβάλλον και την οικολογία.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, αφού καλωσόρισε την κ. Yiqin αποδέχθηκε την πρόσκλησή της και επισήμανε ότι όπως έχει πράξει στο μέλλον ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, έτσι και τώρα από τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής θα εργαστεί συστηματικά προκειμένου να δημιουργηθούν ισχυρές βάσεις που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση της συνεργασίας με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η Guizhou.

Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Μέσα από ένα στενό πλαίσιο συνεννόησης μπορεί να βρούμε δρόμους αμφίδρομης συνεργασίας που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και συνολικά στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν στην αύξηση ροών Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται την Αττική η οποία εκτός από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους διαθέτει πέντε πανέμορφα νησιά. Επενδύουμε στον τουρισμό υγείας και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας.

»Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ισχυρών βάσεων μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Κίνα με αναπτυξιακό πρόσημο».

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις δυνατότητες ανταλλαγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και στο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κω, κατά τη διάρκεια του οποίου γιατροί της Κίνας θα ορκιστούν στον όρκο του Ιπποκράτη.      

Την κυβερνήτη Shen Yiqin συνόδευαν ο κ. Zhang, γενικός γραμματέας της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου, ο κ. Tian Maosong, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου, ο κ. Li Sanqi, γραμματέας του Κόμματος, Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου, και ο κ. Chen Li, γενικός διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet