Συνάντηση Ρ. Δούρου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Ρ. Δούρου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο, Θέμη Μπαλασόπουλο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων-Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) είχε την Πέμπτη 10 Ιουλίου η εκλεγμένη περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Κατά την παρέμβασή της η κ. Ρ. Δούρου υπογράμμισε ότι η «εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή, όπως ήδη φάνηκε από την προεκλογική περίοδο». Τόνισε την ανάγκη, για τον σκοπό αυτό «συγκρότησης ενός όσο το δυνατόν πιο διευρυμένου μετώπου δυνάμεων», θέτοντας ως «πρώτη προτεραιότητα τη ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ» και την οργάνωση του «δημόσιου διαλόγου» για τον σκοπό αυτό, «έχοντας απορρίψει το σχέδιο των φαραωνικών μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και έχοντας καταθέσει εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης».

Η Ρένα Δούρου επεσήμανε, επίσης, ότι «η ποσοτικοποίηση των στόχων και τα χρονοδιαγράμματα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, για την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων, της ανακύκλωσης, για τη διαλογή στην πηγή σε όλη την περιφέρεια, κ.α. απαιτούνται μελέτες, προτάσεις και οργανωμένος διάλογος». «Η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα υιοθετήσει τον εύκολο δρόμο των αυθαίρετων χωροθετήσεων και των χωροθετήσεων με ταξικά κριτήρια που γινόταν μέχρι σήμερα», συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας τον «δημόσιο χαρακτήρα του σχεδίου», του οποίου η υλοποίηση θα απαιτήσει «επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Η ίδια συμπλήρωσε ότι «Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Δημοτικού κώδικα δεν θα δεχτούμε περιορισμό της δυνατότητας των ΟΤΑ να υλοποιούν τοπικά σχέδια διαχείρισης γιατί η δική μας εναλλακτική πρόταση σε αυτήν ακριβώς  την δυνατότητα των ΟΤΑ στηρίζεται».

Από την πλευρά της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζήτησε να υπάρξει δημοψήφισμα όσον αφορά στην αναγκαιότητα κατασκευής των εργοστασίων απορριμμάτων, συμμετοχή και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημοτικά Συμβούλια) στις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς έως τώρα, είτε από επιλογή είτε λόγω αδιαφορίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει τοποθετηθεί στο μείζον αυτό ζήτημα. Ζήτησε επίσης να υπάρξει διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς για τα απορρίμματα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος έδωσε στη Ρένα Δούρου ένα γκλομπ και μία χειροβομβίδα κρότου – λάμψης, από αυτές που έκαναν χρήση τα ΜΑΤ κατά των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ όταν επιχειρούσαν να επισκεφθούν τον απερχόμενο περιφερειάρχη για να του εκθέσουν τις απόψεις τους.

Η εκλεγμένη περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα τα παραδώσει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, με την υπόμνηση ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet