Συνάντηση Ρ. Δούρου με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφέρειας
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Ρ. Δούρου με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφέρειας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής είχαν την Τρίτη 24 Ιουνίου η εκλεγμένη περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου και ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, στον χώρο του ΚΤΕΟ Ελληνικού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα των αξιολογήσεων των υπαλλήλων και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι η επιλογή του χώρου του ΚΤΕΟ Ελληνικού, του πιο σύγχρονου ΚΤΕΟ, του μόνου που ο χώρος ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και που παραμένει κλειστό εδώ και 15 μήνες, έχει συμβολικό χαρακτήρα. Αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας ζήτημα, το οποίο αγνοούν τα ΜΜΕ. «Αντανακλά ακριβώς τη λογική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων, της γνωστής πρακτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς», τόνισε μεταξύ άλλων η εκλεγμένη περιφερειάρχης, επισημαίνοντας το ρόλο των δημόσιων ΚΤΕΟ στη δημόσια ασφάλεια αλλά και στη συμβολή τους στα δημόσια έσοδα. Η ίδια υπογράμμισε επίσης ότι «το θέμα των δημόσιων ΚΤΕΟ συνιστά μία από τις πρώτες προτεραιότητες που προωθεί η περιφερειακή παράταξη “Δύναμη Ζωής” στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου άσκησης διαφορετικής πολιτικής». Χαρακτηριστικό του τρόπου αντιμετώπισης εκ μέρους της Πολιτείας του κεφαλαίου που ονομάζεται «δημόσια ΚΤΕΟ» είναι το γεγονός ότι τα έσοδα των 5 ΚΤΕΟ Αττικής ενός μόνο μήνα λειτουργίας το 2013 και ενός διαδρόμου ανά ΚΤΕΟ ανήλθαν περίπου σε 400.000 ευρώ.

Η αξιολόγηση δεν στοχεύει στην αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα

Κατόπιν το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων προχώρησε σε ενημέρωση για το φλέγον πρόβλημα των αξιολογήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι ήδη 1.700 υπάλληλοι (επί συνόλου περίπου 2.280) της Περιφέρειας Αττικής έχουν ταχθεί κατά του συστήματος αξιολόγησης. Η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι αυτό το σύστημα «ούτε αξιολογεί τα κακώς κείμενα, ούτε τα διορθώνει» ενώ σημείωσε τη χρονική πίεση του προωθούμενου μέτρου. «Ο στόχος της αξιολόγησης δεν είναι η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα», συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμένων κινητοποιήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet