Συνάντηση υπουργού Εσωτερικών με τους περιφερειάρχες
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση υπουργού Εσωτερικών με τους περιφερειάρχες

Η μεταφορά των μαθητών, το διατροφικό επίδομα, η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών καθώς και το ζήτημα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν στις 17 Ιουλίου  οι Περιφερειάρχες με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ευχήθηκε εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Γ. Σγουρός έθεσε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες τόσο εξαιτίας των περικοπών άνω του 67% των ΚΑΠ κατά τα προηγούμενα χρόνια όσο και των νέων επιβαρύνσεων στη μεταφορά των μαθητών και του Διατροφικού Επιδόματος που προκύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Επισήμανε ότι αυτές οι αρμοδιότητες είναι μεταβιβαστικές, δηλαδή αποτελούν υποχρέωση του κράτους το οποίο και πρέπει να καλύπτει το σύνολο των δαπανών και όχι να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Περιφερειών.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ όσο και οι Περιφερειάρχες που πήραν τον λόγο εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην επιβάρυνση των προϋπολογισμών των Περιφερειών από 1 Ιανουαρίου 2015 με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και ζήτησαν να υπογραφεί νέα ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών που θα προβλέπει τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων που μετατάσσονται στις Περιφέρειες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet