Συνεργασία για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής ξεκινούν Αδ. Γεωργιάδης και Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Συνεργασία για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής ξεκινούν Αδ. Γεωργιάδης και Γ. Πατούλης

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-20» και οι δυνατότητες αύξησης της απορροφητικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος  Πατούλης, με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα αποκέντρωσης πόρων και χρηματοδότησης έργων στρατηγικής σημασίας σε επίπεδο υποδομών στην Αττική.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να γίνει μια καταγραφή έργων στα οποία υπάρχουν ήδη ώριμες μελέτες προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης τους. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξουν οριζόντιες και κάθετες δράσεις για μια σειρά από έργα. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι και δράσεις που αφορούν στο επιχειρείν και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι είναι δεδομένη η βούληση της ηγεσίας του υπουργείου για στενή και συστηματική συνεργασία με τη νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του νέου υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να επιταχυνθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης. 

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αναπτυξιακής και επενδυτικής υστέρησης των τελευταίων ετών.

»Προχωρούμε σε στρατηγική συνεργασία Περιφέρειας και υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για  να επιτευχθεί άμεσα ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Αττικής.   

»Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής δεν κατάφερε να εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας. Οφείλουμε να κινηθούμε με στοχευόμενες προτάσεις για να διεκδικήσουμε επιπλέον πόρους για την ανάπτυξη της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet