Συνεργασία σχεδιάζουν Περιφέρεια και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Συνεργασία σχεδιάζουν Περιφέρεια και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) είχε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος ενώ η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελείτο από τον πρόεδρο, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Ρεκλείτη και τον υπεύθυνο προγραμμάτων,  Σύρο Κοσκοβόλη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση πεδίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΕΕΑ σε θέματα αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η περιφερειάρχης έδωσε έμφαση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, «στην ανάγκη να προχωρήσει η συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα υποβολής και υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της αγοράς, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης και της στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια».

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ έθεσε προς εξέταση τρία βασικά θέματα, Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε:

  1. Στην ευρεία συνεργασία σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών καθώς και την πιστοποίησή τους για την άσκηση του επαγγέλματος.
  2. Στη χαρτογράφηση των επιχειρήσεων της Αττικής ώστε να αποτελέσει βασικό βοήθημα στους νέους επιχειρηματίες και σε όσους αναζητούν δεύτερες ευκαιρίες για την επιλογή του χώρου και του είδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας που μπορούν να αναπτύξουν με βάση τα χωροταξικά δεδομένα.
  3. Στην αξιοποίηση για χρήσιμες υποστηρικτικές επιχειρηματικές και κοινωνικές δράσεις, εγκαταλειμμένων ή κενών ακινήτων, δημόσιας ιδιοκτησίας που παραμένουν αναξιοποίητα και παράλληλα αποτελούν εστίες παραβατικότητας και μόλυνσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε και σειρά άλλων θεμάτων τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πεδία συνεργασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στην Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου των επιμελητηρίων ως συμβούλων της Πολιτείας.

Το θέμα της προώθησης των συνεργασιών και με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς έθεσε η περιφερειάρχης, προκειμένου, όπως αναφέρεται, «να εφαρμοστούν συγκεκριμένα προγράμματα ευρείας συμμετοχής και υποστήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της απασχόλησης», ενώ αναφερόμενη στο σοβαρό έλλειμμα χαρτογράφησης των επιχειρήσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες, επεσήμανε ότι «πρέπει αυτό να καλυφθεί με όσες δυνάμεις μπορούν να διατεθούν». Για δε την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, η περιφερειάρχης επεσήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τις πρακτικές δυσκολίες προσαρμογής, ιδίως των παλιών επιχειρηματιών για τους οποίους βέβαια θα πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet