Συντονίζονται Περιφέρεια & Δήμος Πεντέλης για την παράνομη απόρριψη υλικών στο Πεντελικό
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Συντονίζονται Περιφέρεια & Δήμος Πεντέλης για την παράνομη απόρριψη υλικών στο Πεντελικό

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πεντέλης συντονίζουν τις ενέργειες τους, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, στη διαρκή μάχη για την αποτροπή απόρριψης αδρανών υλικών και επικίνδυνων αποβλήτων στο Πεντελικό όρος.

Ειδικότερα, με αφορμή πρόσφατη απόρριψη μεγάλης ποσότητας στερεών αποβλήτων που κάπνιζαν εντός των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου «μαρμάρων Μουζάκη» κινητοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, άμεσα ενημερώνοντας σχετικά τόσο το Δασαρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, όσο και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος. Σε πρώτη φάση και μετά από αίτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έγκριση του οικείου Δασαρχείου, ο Δήμος απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς εναποθέτοντας παρακείμενα χώματα στον χώρο της ανάφλεξης, ενώ σε δεύτερη φάση η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, και ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο και αποφάσισαν να συντονίσουν περαιτέρω τις ενέργειες τους.

«Το Πεντελικό είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, η ανάσα της Αττικής και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε απέραντη χωματερή», επισήμανε ο κ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Παρότι η αρμοδιότητα της επιτήρησης και αστυνόμευσης δεν ανήκει στην αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, θεωρούμε υπέρτατο χρέος όχι μόνο την προστασία, αλλά και την ανάδειξη του ιερού βουνού που περιβάλει τη βόρεια Αθήνα. Είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των δασαρχείων ώστε να επιτελέσουν με επάρκεια το έργο τους».

Από την πλευρά του ο κ. Στεργίου-Καψάλης υπογράμμισε ότι «την ώρα που οι δασικοί χάρτες βρίσκονται στο προσκήνιο έχουμε λησμονήσει το εναπομείναν δάσος στο Πεντελικό, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, λόγω παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet