Την ανάληψη κοινών πολιτιστικών δράσεων συζήτησαν Ν. Ξυδάκης – Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Την ανάληψη κοινών πολιτιστικών δράσεων συζήτησαν Ν. Ξυδάκης – Ρ. Δούρου

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη είχε την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο υπουργείο Πολιτισμού, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για ζητήματα Πολιτισμού και Νεότητας, Εύη Αποστολάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης κοινών πολιτιστικών πρωτοβουλιών με βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές εξέτασαν θέματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, όπως, τις δυνατότητες υλοποίησης καλλιτεχνικών δράσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, με την έγκριση και τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Παράλληλα, εξετάστηκε και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών οικολογικού χαρακτήρα, όπως η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στο ΥΠΠΟ και σε άλλους εποπτευόμενους φορείς, ενώ τονίστηκε, όπως αναφέρεται, η ανάγκη στενότερης συνεργασίας για την προαγωγή όλων των θεμάτων πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet